Comprar online

info@mercatsantroc.com 966 522 914 625 188 250 Teléfonos paradas

Història del Mercat

HISTÒRIA DEL MERCAT DE SANT ROC DE ALCOY.

A causa de l’expansió de la zona de l’Eixample de la ciutat, l’any 1954 es va decidir construir un nou mercat municipal. Les obres es van iniciar concretament el 9 de març del mateix any.

Va ser una obra llarga que va durar més de cinc anys, a causa de paralitzacions per problemes de finançament. L’edifici consta de 3.815 m² en una sola planta, amb un pati interior de 537 m² i amb una font en el centre. El seu cost econòmic va ser de 5.200.000 pessetes, i el projecte va ser obra dels arquitectes municipals José Cortés Miralles i Roque Monllor Boronat.

El nombre de llocs amb què va obrir el Mercat va ser de 218, que van ser ocupats aproximadament per 100 comerciants. Actualment consta de 73 punts de venda, ja que s’han anat unint amb els anys per a ampliar la superfície de venda en un mateix titular.

Quant al tipus de productes que s’hi venen, i que en l'apartat de qualitats del mercat pot conèixer, continuen sent els mateixos que des del seu inici, als quals s’han afegit les activitats de FORN/BRIOIXERIA, CONGELATS, DROGUERIA, FRUITES SEQUES, MENJARS PREPARATS I PAPERERIA.

Durant el transcurs d’aquests anys, i fins a 1998, any en què es va iniciar la reforma integral de les seues instal•lacions, s’han efectuat algunes ampliacions, com per exemple la realització d’alguns llocs més, la construcció en el pati de magatzems adjacents als llocs de venda i el trasllat de la seua font al parc de la Font de l’Horta.

Amb data 29 de maig de 1998, tots els components del Mercat van procedir a constituir-se en la societat denominada MERCAT DE SANT ROC, AGRUPACIÓ D’INTERÉS ECONÒMIC. La finalitat de la dita creació era privatitzar la gestió comercial, però, sobretot, poder procedir a la reforma integral del Mercat, ja que les seues instal•lacions estaven en decadència, així com la possessió dels comerciants d’una gran vocació per evolucionar i ser un exemple de comerç per al ciutadà.

Des d’aleshores, l’Agrupació no ha parat d’invertir-hi quant a serveis, millora d’instal•lacions per als clients i venedors, així com activitats promocionals. El “pàrquing per als nostres clients” és el servei més esperat i necessari per a mantindre’s i poder continuar promocionant el mercat.

A continuació es mencionen les millores més importants aconseguides, i s’indica que s’han aconseguit amb algunes ajudes econòmiques obtingudes de l’Excm. Ajuntament d’Alcoi i de la Generalitat Valenciana.

No obstant això, es considera que si no s’haguera assumit la gestió de l’establiment de forma jurídica, no s’haurien pogut dur a terme.

IMPLANTACIÓ DEL SERVEI DE REPARTIMENT DE COMPRES A DOMICILI.

A principis de l’any 2000, el Mercat de Sant Roc, A.I.E., es va plantejar emprendre la implantació d’un sistema de repartiment domiciliari, com un projecte que ajudara a millorar el posicionament comercial del conjunt de comerciants que formen el Mercat. Amb aquest servei oferíem una cobertura a totes aquelles persones que per diversos motius els resultava difícil realitzar la seua compra al Mercat.

Va ser necessari, per a això, la realització d’estudis de mercat, contractació de serveis externs de transport, així com reformes físiques i destinar un lloc de venda com a consigna, lloc on es reben les compres i que després de ser informatitzades, són repartides al client. A mitjan any 2002, l’Agrupació va adquirir un vehicle especialitzat de transport, amb motiu de l’alt increment en el nombre de repartiments.

El servei va ser inaugurat l’1 de setembre de 2000.

Aquest sistema ha comportat que haja augmentat la llista de clients, mitjançant les comandes a través de telèfon, fax i correu electrònic(VENDA A DISTÀNCIA), que han confiat les seues compres en aquest Mercat, encara que físicament no el visiten.

Mercat de Sant Roc, A.I.E., és l'única Entitat que com a Mercat d'abastiments posseïx el certificat d'inscripcció en el Registre de Vendes a Distància amb cobertura nacional ,autoritzat pel Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç.(NEVA) 2010/0973/10/03/1/V

A data 31 de desembre de 2.012, el núm. de clients donats d'alta en el servici a domicili és de 2.045, i setmanalment ho utilitzen una mitjana de 150 clients.

A l'agost de 2.007, i causa de  l'augment, el nombre de servicis es va ampliar la plantilla de personal i es va adquirir un segon vehicle també isoterm, i de major capacitat que l'anterior.

COBRAMENT AMB TARGETA

També l’any 2.007,, es va incorporar el servici de cobrament amb targeta bancària. Per a això, es va crear una imatge corporativa unificada per als 72 llocs de venda informant del servici centralitzat de pagament amb targeta en el punt d'atenció al client.

Com no podia ser d'una altra manera, els clients que compren a distància, també es beneficien de la forma de pagament amb targeta per mitjà d'un datafono GPS, pel qual s'abona l'import de la compra en el moment de l'entrega.

CONSTRUCCIÓ DE MAGATZEMS PER A COMERCIANTS  

Amb motiu de la demanda dels comerciants per a emmagatzemar gènere, l’any 2001 es va procedir a construir alguns magatzems en espais comuns de la Sala de vendes i que estaven inutilitzats.

Posteriorment, al març de 2.013, i seguint la línia estètica de magatzems ja construïts, es van condicionar tres magatzems més, també per a ús de comerciants

 

CLIMATITZACIÓ

Amb la finalitat de millorar l’estada als nostres clients, en el 2003 es va emprendre la inversió de climatitzar la sala de vendes del Mercat. Aquesta ha sigut la inversió de més envergadura després de la reforma integral del Mercat.

DESENVOLUPAMENT NOVES TECNOLOGIES

Al desembre de 2006, i emmarcada en el Projecte Alcoi Ciudad Digital, s'inicia la prestació del servici de comerç electrónic, encara que esta entitat ja fomentava la venda a distáncia des de l'any 2.002, per mitjà de telèfon, fax i correu electrónic.

Amb el pas del temps, es va anar descobrint que esta pàgina estava molt limitada i no permetia cap millora, per la qual cosa es va decidir desenvolupar una aplicació completament nova, i amb totes les necessitats dels clients.

El desenvolupament d'esta inversió no es considera finalitzada, ja que es continua millorant gràcies a les peticions de clients virtuals.

 MILLORA DEL PAVIMENT EN LA SALA DE VENDES

A causa del deficient resultat en la qualitat del paviment en les zones comunes del Mercat, es va decidir substituir-ho per un altre adequat a les instal·lacions, per la qual cosa a l'agost de 2.007 es va procedir a col·locar 1.574,52 m2 de nou paviment sobre tota la superficie de la sala de vendes.

L'obra es va executar en el període vacacional d'agost ,en dos fases, paralitzant el 50% d'activitat durant 4 setmanes.

El material triat va ser un porcelánico espesorado de 14mm, complint  fonamentalment els requisets de qualitat i estética.

L'import de la inversió va ser de 75.000€

CENTRE DE TRANSFORMACIÓ ELÉCTRIC I GRUP ELECTRÓGENO.

Amb la finalitat de millorar la qualitat en el subministrament eléctric de les instal·lacions, i pel fet que la CIA. eléctrica subministradora, no podia subministrar més poténcia de la concedida, esta entitat es va veure obligada a instal·lar un centre de transformaíó així com un grup electrogen per a casos d'emergència.

L'execució d'esta inversió es va realitzar en dos anualitats, 2007 i 2008, el cost del qual va ascendir a 118.000€

NETEJA I PINTAT DE  PARETS EN TOTA LA SALA DE VENDES.

Després d' 11 anys des de l'excecució de la reforma integral , les parets oferien un aspecte poc decorós per a la imatge del Mercat, per la qual cosa es va procedir a la neteja de parets i aplicació de capes de pintura del mateix color que l'existent.

ADEQUACIÓ PÁRQUING LA UXOLA

I per fi va arribar el servici d'parcament per a clients al desembre de 2009, amb la qual cosa esta entitat va procedir a l'ampliació en el nombre de carros de compra per a la seua col·locació en el pàrquing, així com l'adequació necessària per als seus enganxalls.També s'adquirix una máquina validadora de tiquets perqué els clients tinguen el servici d'1 o 2 hores d'aparcament gratuïtes

XARXA WIFI

En juny del 2010, es va instal·lar una xarsa wifi en tot el perímetre del Mercat, amb la finalitat d'oferir cobertura il·limitada d'internet, tant a clients com a comerciants.

 

RECONEIXEMENT MERCAT EXCEL·LENT

Durant l'exercici 2.011, i gràcies a la iniciativa de la CONSELLERIA D'INDÚSTRIA, COMERÇ I INNOVACIÓ, es va procedir a sol·licitar a la FUNDACIÓ VALENCIANA DE LA QUALITAT, el certificat de qualitat "MERCADO EXCEL·LENT nivell bronce", concedint-ho després d'una llarga auditoria el 14 d'octubre de 2.011.

Este distintiu que únicament posseïxen 8 Mercats en tota la Comunitat Valenciana, avala la qualitat i quantitat de servicis que oferix el Mercat.

Per a aconseguir este certificat que acreditara que el MERCAT DE SANT ROC es diferència dels Mercats d'Abastiments que no posseïx esta acreditació, va caldre efectuar xicotetes inversions valorades en la seua totalitat en 10.000 EUR, ja que els nombrosos servicis que oferia ja el Mercat, entre ells la venda a distància, van ser suficients per a complir amb els requisits que exigia la FVQ.